Det her er Line, og hun skrev flgn. om mig og klinikken:

Tanker om at slippe kontrollen…

For nogle uger siden var jeg modig.
Jeg besøgte en kropsterapeut, der blandt andet arbejder med at forløse de traumer, der uomtvisteligt sætter sig i kroppen efter voldsomme oplevelser.
Det er meget muligt, at mit hoved er ”helt med på”, hvad det var, jeg for snart 11 år siden mistede, da min ægtefælle døde. Men min krop viste sig at have sit eget liv og ikke mindst mening i den retning. Og jeg havde det sært nok på fornemmelsen!

Så jeg tog modet til mig og bestilte en tid hos Kropsterapeut Christian Winding.
Vel ankommet i hans smukke og lyse lejlighed i det indre København, lagde jeg mig på briksen og forsøgte at tage imod – eller rettere at slippe og overgive mig.

Jeg har på alle måder forsøgt at have kontrol med mit – og mine børns – liv, siden jeg stod som ung enke på 38 år i eget hus langt ude på landet. Kontrol med stort og småt, og en grundlæggende og usagt frygt for at overgive mig til noget ukendt og farligt: til tomheden, ensomheden, magtesløsheden og alt det meningsløse.
At forsøge at holde alt det på afstand, er noget, der sender selv en fysisk stærk krop på voldsomt overarbejde. Og det lagres!

Det kunne mærkes på denne smukke solskinsdag. Der blev trykket på nogle punkter, der resolut fremkaldte tårer og lettere ukontrollerbar hulken. Ikke kun pga en ydre fremkaldt smerte. Nærmere en smerte dybt indefra min krop der kærligt forsøgte at sige: ”Hvor er jeg glad for, du endelig ser mig!”

Og det var netop min mission. At få set og mærket min krop og fortalt den, at jeg er der for den, selv om jeg har været langt væk i mange år.
At det så for en stund betød, jeg måtte slippe min kontrol og overgive mig til noget nyt og potentielt farligt, virkede lidt ligegyldigt bagefter:
Jeg havde i tilgift fået en fantastisk time i smerte efterfulgt af en velsignet lettelse og et smil, der nærmest ikke har sluppet mig endnu heart-humørikon

Det skal nogen gange gøre ondt, før det gør godt….

Med kærlig hilsen
Line Bundgård
Familie- og psykoterapeut (MPF)
hos Krise og sorg
Tlf.nr. 2666 6288