Du får ikke et længere liv af at spise sundt, og af at motionere!!

Synes du jeg er blevet tosset, så se her:

Jeg er vild med Jamie Oliver – så er det sagt. Det er noget med den lethed han gør tingene med. Da jeg så hans forsøg på at ændre på madkvaliteten i  engelske skoler, blev jeg mindet om, hvor dårlige madvaner mange englændere har. Det faktum blev yderligere fastslået af et vennepar, der er bosat derovre. De er drevet med strømmen og lokale madvaner.

For sjov googlede jeg gennemsnitslevealder i hhv. Storbritanien og resten af Europa, og jeg løftede lige øjenbrynene ved at se, at englænderne lever længere end os (GB: 79,9 år mod DK: 78,9 år), og har flere sygdomsfri år end os: (GB: 68,6 år mod DK: 67,9 år). DK ligger i bunden på trods af at vi går op i økologi, kosttilskud, kostfibre, marathon og alt det andet (selvfølgelig ligger Italien i toppen: god mad – ja, men også god vin, venners selskab over en espresso, og en laaang siesta. De virker ikke særlig optagede af hørfrøolie, fitness og proteinbarer).

Min påstand er at det er stress, der slår os ihjel. Det kan du gøre noget ved. Hvornår var det nu at du sidst, sådan helt spontant, satte dig på en café på vej hjem fra arbejde, og lod tiden stå stille? Det er også en slags meditation! Du kan meditere, i stedet for at drøne afsted og huske at spise dine essentielle olier. Det vil være et sundere liv. I hvertfald et mentalt sundere liv! Pas på at du ikke i dine sidste leveår ønsker, at du ikke havet arbejdet så meget.

Så meget for konkurrencesamfundet!