Der kommer efterhånden flere og flere i min klinik, der har ondt i lænden/balden med smerter fra Iskias.

Fra 40 – 50 års alderen, vil alle menneskers røntgenbilleder afsløre lettere degeneration af de nederste lændehvirvler og bruskskiverne imellem dem. Det vil i sig selv udløse træthedsfornemmelser/smerter i lænden, og det kan afhjælpes med afspænding af muskulaturen omkring. 

Der er også mange der oplever smerter i lænd/balde efter træning, yoga, fitness o.lign. Det kan være fordi et ryk, eller hurtigt løft med benet får S/I leddet (der hvor hofteskålen sidder fast på korsbenet) til at forskubbe sig. Det kan også være fordi at en, eller flere af glutealerne (baldemusklerne) spænder op og låser. Det kan skabe tryk på Iskias-nerven.

Det hele kan klares med afspænding og blide stræk. Musklen har en normal “tonus”, dvs. et sted hvor den ikke er spændt, men heller ikke strukket. Med alderen vil din musklers tonus ændres og blive mere sammentrukket – medmindre at du gør noget!

Det eneste en muskel kan, er at trække sig sammen.  Du må selv strække den den modsatte vej – eller få en behandler til at gøre det.

Kropsterapi og Mindfulness København