Du kan ikke leve vha. tankerne!

Min far, der boede på Ærø, nød når landposten kom forbi. “Vil du ha’ kaffe, post?” “Jow – tak som byer” (dialekt fra det sydfynske). Herefter sad de to så udenfor på gårdspladsen under parasollen, og sagde .. nåh ja – ingenting! Min far elskede at se hvor længe de kunne sidde sådan uden at kommunikere på ord. Da kaffen var drukket, rejste posten sig, sagde tak for kaffe, og kørte videre. Der var en vis ro over hele scenariet. (læs kun videre..)

Jeg opdeler de mennesker, der kommer hos mig i to: Hovedmennesker, og alle de andre. Hovedmennesker er dem, hvor jeg med det samme kan mærke, at tankerne ikke står stille et øjeblik. En konstant strøm af information kommer enten ud af munden, eller også kører de rundt i hovedet. Det er tydeligt at mærke, hvornår mennesker har det sådan. 

Disse mennesker har endnu sværere ved at mærke hvad der foregår nede i kroppen – de er jo oppe i hovedet. Jeg nyder at få muligheden for at give dem oplevelsen af, at der er noget andet nedenfor halsen…  Når jeg har dem på briksen, kan jeg stoppe deres tanker. Du kan ikke leve vha. tankerne, for de handler om planlægning, ærgelser, bekymringer, o.lign. altsammen enten fremtid eller fortid. De handler bestemt ikke om dette øjeblik – det er kun sanserne der kan opleve … dette øjeblik!

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk