“Jeg har altid hovedpine i venstre side af baghovedet og nakken”. Direktør P. lå på min briks, og vi prøvede sammen at finde ud af hvorfor den var der. Vi gav foreløbig op, og jeg gik igang med at spænde hans muskulatur af. Da jeg nåede hans venstre achillessene, opdagede jeg en knude på den. “Ja – det er et ar. Den knak engang midt i en badmintonkamp”. Ok – der var den! 

Engang læste jeg løs på den kinesiske medicin hos akupunktør Tommy Iversen. Han fortalte, at når der kommer en patient med hovedpine i nakken eller i panden, så kunne han massere achillessenerne – det lindrede. Da jeg havde kæmpet mig igennem hans store, og vanskelige kompendie om kinesisk medicin, forstod jeg hvorfor. Spændinger, skader, smerter osv. sidder på en meridianbane, og derfor følger, og behandler man langs den pågældende meridian (hvordan og hvorfor er en lang kinesisk historie, men kineserne sætter nåle langs meridianen).

Igennem årene har der været ret mange igennem klinikken, som har døjet med hovedpine. Jeg spørger altid om hovedpinen sidder i enten nakken/panden, eller på siden af hovedet. Hvis det er nakke-/pandehovedpine, så kan der være spænding langs Blæremeridianen, (som er søstermeridian til Nyremeridianen). Hvis hovedpinen sidder på siden af hovedet, så er der tale om Galde-/Levermeridian. Jeg behandler langs begge søstermeridianer.

Ofte fortæller folk, at der er jævnlige spændinger/ømheder i lænden og langs rygraden. Hvis direktør P.’s  venstre achillessene er for kort, så opstår der spænding langs hele venstre bagside af kroppen, og det trækker helt op i nakken.

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk