Om sommeren når jeg ser en nylagt asfalt, så får jeg en enorm lyst til at løbe hen over det på bare fødder . Det er en fantastisk fornemmelse på et fantastisk underlag.

Sko er noget skidt. Man risikerer at få for svag fodbue, nedfalden forfod, fødder der falder ind (overpronation) – og specielt når jeg beder mine venner og bekendte om at “squatte”, så flader svangen gerne helt ud: deres fødder er blevet svage – også selv om de er aktive sportsudøvere. Som årene går bliver evnen til at holde balancen svagere, kroppens led bliver slidt skæve og vi vrikker nemmere om på foden.

Videnskabsfolk mener at op til 80% af verdens befolkning overpronerer (se på de unge i deres Converse.. Deres fødder falder ind, ankler, knæ og hofter bliver slidt skæve, og … (alverdens ulykker)). Altsammen takket være den altopslugende Imelda Marcos trend.

Sko er ikke gode for noget andet end at holde fødderne varme om vinteren!

2000 år gamle skeletter viser, at mennesker havde sundere fødder dengang, end vi har nu. The Barefoot Professor, Daniel Lieberman fra Harvard har påvist at alle.. ALLE! profesionelle atletikudøvere i verden har haft fodskader i løbet af deres karriere, undtagen dem, der startede på bare fødder! (læs: kenyanske løbere, brasillianske fodboldspillere der som fattige børn begyndte at spille i slumområderne, o.lign.)

Manden med familien bag de lækre Clarks herresko, Galahad Clark, er fuldstændig enig, og argumenterer glad mod brugen af sko (læs linket for neden).

http://nymag.com/health/features/46213/

Derudover er den sansemæssige oplevelse ved at mærke underlaget ændre sig når vi bevæger os fra A til B – det er meditation.

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk