Jeg er barfodsløber. Ideen med det er, at det skal være en leg! Jeg nyder små løbeture langs skov, strand og i øvrigt: kun smukke steder! Som den glade barfods/forfodsløber jeg er, kan jeg ikke lade være med at kigge bekymret på andre løbere. Jeg ser deres pinefulde udtryk, deres hang til at holde øje med pulsuret og alle dem, der står og hopper foran det røde lys .. (?). Der er mange der godt kunne løbe mere økonomisk.

Der er jo en ide i at løbe mere økonomisk, nemlig den at du kan løbe længere (og evt. hurtigere … hvis du altså synes at det sjovt). Men jeg tænker nydelses-økonomisk ! (hva’ pokker mener han..?) .. Jo – hvor meget af din løbetur nyder du?

Nu kan det jo være at du som løber, ikke gider at løbe længere end allerhøjest nødvendigt, og at du bare vil have det overstået. Du gør det kun fordi at du har hørt at det er sundt at løbe. Jamen for pokker – så fyld en rygsæk med gamle telefonbøger, tag den på og løb, så behøver du kun løbe i fem minutter, så er du smadret.. for det er vel det du vil, ik’?

Vi har til-lært at nyde selvpineriet. Jeg tror ikke på, at det er sundt at løbe på den måde. Balletdanseren Eske Holm sagde i sin film Øjeblikkets Perler, at “Aerobics (læs her: pligt-løb) er det modsatte af sex… man glæder sig sådan til, at det holder op!” Det må være Luther og protestantismens bud om askese og selvpineri, der gør at vi opfører os som trænings-flagelanter.  Jeg er mere til middelhavslandendes lange siesta, vin til frokosten og en tur i kanen med konen bagefter. 

Det er godt at løbe mere økonomisk, fordi at det vigtigste ved løbet – nemlig fornøjelsen – kan forlænges; du kan løbe lettere og mere ubesværet i længere tid. Med andre ord: du kan – i længere tid – nyde vejret, udsigten, duften, og fornemmelsen under fodsålerne af regn på den første sommervarme asfalt, fuglekvidderet og ikke mindst – øjeblikkets perle!

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk