Jeg er inde i en stime af skuldre. De ting folk kommer med i klinikken, har det med at ligne hindanden; den ene uge er det nakker, den anden iskias-problemer osv. I den sidste uges tid har det været skuldre.

Rigtig mange mennesker med skulderproblemer fortæller, at det gør ondt i skulderen, når de løfter armen op over hovedet. En ting er det rent mekaniske i selve skulderleddet, men de færreste – både behandlere og klienter – ved, at smerten kan være kommet af en overkompensering, der er betinget af (for bare at tage et eksempel) en stram Psoas (den dybe hoftebøjer). Når Psoas er for stram, trækker den den nedre ryg frem, og øger lændesvajet. Når det sker, kommer skulderleddet til at arbejde i en anden vinkel, og efter et stykke tid kommer skaden.

Psoas kan være stram fordi du sidder ned hele dagen. Når du gør det, så bliver bagsidens muskler for lange og forsidens muskler for korte. Når du rejser dig, vil Psoas trække rygsøjlen frem og øge svajet. Når det sker, så … (suk – skruen uden ende).

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk