Jeg har før skrevet om skuldersmerter i forbindelse med Psoas-sagaen (som iøvrigt snart fortsætter).  Her er lidt om en anden slags skuldersmerter:

Du kender sikkert nogen, der klager over smerter ved skulderbladet og ind mod rygsøjlen. Det kan være, at det er dig selv? Du får måske massage på stedet, og det hjælper ikke. Det kan være fordi at smerten ikke kommer derfra, men fra nakken! 

Nerverne der kommer ud under nakkehvirvlerne nr. 6 og 7 går nemlig ud på over- og bagsiden af skulderen. Herfra går de ned på yder- og bagsiden af armen og ud til fingrene. Hvis bruskskiverne mellem nakkehvirvlerne begynder at vandre ud fra deres plads (ved fx. siddende arbejde, bananstilling foran fjerneren og endda fordi du har fået briller med læsefelt), så vil de begynde at trykke på nerverne, der går til skulder og arm.

Hvis du oplever, at det gør ondt ml. skulderblad og rygsøjle når du holder armen på cykelstyret, og at det hjælper at tage armen ned langs siden, eller på ryggen, så er det sandsynligvis ovennævnte problemstilling du har med at gøre.

Det kan ordnes, men det tager tid!

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk