Jeg elsker bare fødder. Da jeg var lille synes jeg det var sejt med langt hår, trompetbukser og bare fødder med masser af hård hud under. Senere oplevede jeg, hvordan karate og aikido gjorde mine fødder stærkere.

Fødderne skal bære os gennem hele livet, men vi gør hvad vi kan for at ødelægge dem; Vi tager sko på! Sko er ligesom krykker – de aflaster og holder på fødderne, så musklerne ikke behøver at arbejde og senerne ikke behøver at blive stærke.

Din fod består af 26 knogler og 33 led. Derudover er der svangen, buen på tværs under fodballen, og buen på yderkanten af foden. Alle tre buer er affjedring.

Nogen gange er svangen faldet sammen, og man har fået platfod. Hvis buen på tværs, under fodballen er faldet sammen, så har man fået “nedsunken forfod”.  Altsammen kunne måske have været undgået, hvis vi havde gået på bare fødder gennem hele opvæksten. I hvertfald ved vi at (citat: prof. Daniel Lieberman): “Alle profesionelle idrætsfolk har haft fodskader – undtagen dem, der startede på bare fødder!” (læs: de afrikanske løbere, de brasilianske fodboldspillere o.lign.).

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk