Jeg ved godt at jeg lever af mennesker, der ikke har det godt. Det er en kæmpe glæde at kunne hjælpe og jeg håber jeg kan komme til at fortsætte langt ud over pensionsalderen.

Når det er sagt, så ser jeg et kæmpe problem i, at “hvordan vi har det” bliver hovedemnet i dagligdagen. 

Det er sådan at det, hjernen beskæftiger sig med – det bliver hjernen god til. Hvis vi beskæftiger os med at vi har det dårligt, så får vi det dårligt – vi får det i hvertfald ikke bedre! Det er som at fjerne møg-tanker med møg-tanker. Men tankerne er ikke møg-tanker, de er bare tanker. Ordet møg- er noget vi selv lægger oveni. Derfor: Konstatér at der er tanker, og lad os så komme videre!

Hvis du konstaterer det der er (fx. tanker der kommer væltende, smerter og spændinger o.lign.), uden at dømme dem som dårlige, eller gode, så kan du observere din egen reaktion (om du lægger “møg-” oveni) og de fysiske fornemmelser der opstår i kølvandet (kvalme, spænding maven o.lign.). Du er ikke dine tanker – du er det, der observerer dine tanker!

Med træning kan vi blive iagtagere til – ikke kun os selv og vores tanker – men også til det omgivende liv i dagligdagen. Det er meget sundere!

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk