Du sidder til en JULEFROKOST. Din korttidshukommelse forsvinder. Det gør den pga. væskemangel.

Du dræner hjernecellerne for vand. Hjernen skrumper og trækker i  hinderne omkring sig – du får hovedpine.
Dybt i hjernen ligger langtidshukommelsen – i hippocampus og lillehjernen. Evnen til at spille saxofon ryger. Tømmermænd svækker denne del af hjernen pga. væskemangel og de giftstoffer, som findes i alkohold.

Du ikke kan mærke at du står udenfor i skjorteærmer og bare fødder i frostvejr. Sanserne dæmpes.  Hørelsen falder 10 Db pr. genstand. Du begynder at råbe. Du bliver båret hjem.

Du sover med en puls på over 80 slag/min. Hjertet slår hurtigere, fordi det mangler væske. Hvis væskemanglen er rigtig slem, kan du også være i underskud af kalium og natrium, som styrer hjerterytmen (og i øvrigt styrer spændingsniveau og omsætning i alle kroppens celler). Hjertet slår sandsynligvis uregelmæssigt.
Du har knastør hals og mund, fordi alkoholen har drænet dig for væske.

Du får kvalme. Maven er godt og grundigt irriteret, fordi alkohol skruer helt op for mavesyreproduktionen.

Dit inflammationsniveau stiger og er medvirkende til åreforfedtning/åreforkalkning. Alkohol nedbrydes bl.a. til en gift der hedder acetaldehyd, som gør at infalammationsniveauet stiger. Denne inflammation mærkes bl.a. som kvalme.
Blodkarrene i dit ansigt bliver røde og du ser oppustet ud. Huden er drænet for væske. Det gør den træt og udtørret at se på.
Alkohol bremser produktionen af hormonet ADH. Derfor tisser du mere, end du drikker. Du kommer i væskeunderskud.
NU ER DU KLAR TIL AT GÅ UD I HVERDAGEN MED FORNYET ENERGI OG OVERSKUD!
Kropsterapi og Mindfulness i København: Mindfulnesskursus starter 26. januar. Tilmeld dig på hjemmesiden.