Body-sds skolen lærte vi at løsne en skulder og det omkringliggende væv, men heller ikke mere. Min nysgerrighed er enorm, så jeg bliver fortsat uddannet hos forkellige osteopater i, og udenfor landet.

I min klinik har jeg efterhånden løsnet hele skibsladninger af skuldre, og ikke mange af dem har lignet noget af det jeg lærte på Body-sds.

Der er dem der kommer med smerter under-, og mellem skulderbladet og rygsøjlen. Det skyldes ofte en disc i nakken, der ikke har det godt. Så er der dem der ikke kan løfte armen over hovedet, og her kan jeg bl.a. løsne Subscapularis (en muskel der ligger mellem skulderbladet og ribbenene). Men hvis der er smerter i Subscap., som deler fascie med lungerne, så kan det også skyldes lungeproblemer.

Så er der et familiemedlem der havde ondt i højre skulder, og det viste sig at hun havde galdeblære-problemer. Den er svær.. Og det kunne i øvrigt også have været signal fra leveren..

Og så er der dem med ondt i venstre skulder. Her kan der være tale om problemer med lunger eller diafragma. Og så er der …. osv. osv. (suk).

Kroppen er et stort sammenhængende vidunder, og det er svært at holde rede på alle de problemstillinger der kan opstå. Din læge kan ikke vide det hele, så husk at gå til forskellige behandlere, medmindre at du bare har brækket en finger el.lign.

Kropsterapeut udd. v. Body-sds København

http://www.christianwinding.dk