Der kommer mange løbere i min klinik for kropsterapi i København. Er du løber, så kan det være at du løber samme tur, i samme tempo, hver gang du løber. Det er ikke særlig smart. Når kroppen har vænnet sig til en aktivitet, så vil den skille sig af med alle de muskler den ikke har brug for. Det betyder at du kan komme til at mangle styrke omkring hofter og knæ. En dag skal du måske hjælpe nogen med at flytte noget op på 4. sal, og aktiviteten kan være nok til at udløse inflammationer i bl.a. gåsefoden…

Det er ikke hver dag at jeg fortæller folk at de har en gåsefod i knæet. Det er ikke desto mindre sandt. “Pes anserinus” betyder gåsefod på latin. Den ligner lidt, og består af tre muskler der sidder fast på indersiden af knæet, lige under knæleddet. Der hvor de sidder fast, kan der komme irritation. Specielt op af trapper, når du skal ned i knæ o.lign. Hvis du har lav svang, er overvægtig eller mangler styrke på ydersiden af hoften er du også mere udsat.

Uddannelsen på Body-sds var ikke den der lærte en kropsterapeut at behandle gåsefødder. Det var et utal af andre kurser og eksaminer i ind- og udland.

Til klinikens hjemmeside her: http://christianwinding