Ondt i lænden, muskelsmerter? Er du træt og sover dårligt? 

Du får ondt i kroppen, og bliver så udmattet, at du ikke kan slæbe dig afsted, hvis du mangler D-vitamin.

Mennesker med irriteret tarm eller dårlig fordøjelse er i risiko for at mangle D-vitamin, men vitaminet har den skønne evne, at det kan danne mikrovilli i tarmen, og dermed optimere tarmens evne til at optage – nåh ja – D-vitamin, men også andre stoffer.

D-vitamin er et hormonlignene vitamin og kan dannes i kroppen, men hvis du ikke får sol eller et tilskud, har du sandsynligvis for lidt. Vitaminet har bl.a. positiv indflydelse på min. 17 forskellige kræftformer, autoimmune sygdomme, gigt, knogleskørhed, hjertelidelser, depressioner, nærsynethed og andet godt.

Det er bl.a. D-vitatminets opgave at regulere kalkindholdet i blodet. Udover knoglerne skal du bruge kalk til bl.a. muskelsammentrækning, impuls-ledning i nerverne, størkning af blodet, regulering af blodtryk o.a.  Hvis der ikke er kalk nok, tager vitaminet det fra knoglerne, derfor skal du også have kalk.

Læg din blege krop ud i solen – der laver du selv D-vitamin. Du bliver med alderen dårligere til at danne D-vitamin fordi din hud bliver tyndere og ikke så god til solen.

Og her kommer det, som jeg kan få ballade for at sige, men det bliver mere og mere tilladt: Bivirkningerne ved solen opvejes af de positive effekter. Skær ned på solcremen, den forhindrer dannelsen af D-vitamin. Der skal masser af sol på kroppen – bare ikke mellem 12.00 og 15.00!