Dine følelser skabes i maven, og de skabes af sanseindtryk – især billeder. Billeder er ikke andet end reflekteret lys, der rammer synsnerven. I hjernen bliver “det reflekterede lys” (altså det vi ser), lagt på hylde sammen med alle de ting, der ligner det billede vi har på nethinden lige nu.  Genkendelse skaber nemlig ro og ligevægt.

Tænk bare på et fatamorgana: Du kravler gennem ørkenen (jævnligt..? Nok ikke!), og er ved at dø af tørst. Du ser en oase med palmer og dermed vand. Straks kommer der en følelse af glæde fordi du nu ved, at du ikke skal dø af tørst…. Men: det er bare lys! Lys der reflekteres til hylden i din hjerne, hvor oplevelserne med  andre gode glas vand (!) ligger gemt.

Billeder kan skabe ro og du søger efter dem ved fx. at tage på ferie der hvor du plejer. På feriestedet er alt genkendeligt og minder dig om tidligere gode ferier.

Andre billeder skaber uro, måske fordi de ligner noget dårligt – måske noget du har oplevet på arbejdspladsen eller i hjemmet i en stresset hverdag.

Hvis du kan lære at se det, der er (billeder er bare lys, der bliver reflekteret til dit øje), og ikke lade dig rive med af de følelser som lyset skaber, så vil du kunne handle eftertænksomt, velovervejet, rationelt osv. Du vil frigøre tid til at tænke, og du vil ikke gøre eller sige noget, du senere vil fortryde.

Kropsterapi og Mindfulness København