(Tilmeld dig nyhedsbrevet på hjemmesiden, så får du løbende info om kropsterapi og meditation: www.christianwinding.dk)

En klient spurgte mig, hvad forskellen er på at meditere, og så være fordybet i en bog, et spil el.lign. Godt spørgsmål!

Man skelner mellem på den ene side stimulus-drevet koncentration, hvor noget udefrakommende kræver din opmærksomhed, og så på den anden side “at koncentrere sig om at koncentrere sig”. 

Når sønnen sidder med hættetrøjen op om ørene og spiller computerspil i hele dage, så kan det være fordi han får ro i sindet ved netop den aktivitet. Uden computeren vil han muligvis have kaos i hovedet. Denne koncentrationsform er betinget af noget udefrakommende.

I meditation går jeg efter, med vilje at bringe mit fokus til fx. vejrtrækningen, holde øje med hvilke tanker der kommer forbi, og evt. kategorisere dem; planlægnings-, bekymrings-, ærgelses-tanker, glade tanker osv. osv., for derefter at bringe fokus tilbage til vejrtrækningen igen og igen.

jeg tænker altså at jeg tænker! Det er en slags bodybuilding for hjernen, der har mange gode “bivirkninger” bl.a. en udviklet empatisk evne, men mere om det i et andet nyhedsbrev.

Kropsterapi og Mindfulness København