Dengang jeg tog uddannelsen som Body-sds terapeut, fik jeg indtrykket af, at det handlede om at få folk til at græde. Når lærerne derinde tog fat, så gjorde det hylende ondt, lidt ligesom at blive sparket over skinnebenet, og personen på briksen græd som pisket.  Når personen så havde grædt lidt, så kom det myndige udsagn fra behandleren: “Det er din mor!”. Der blev refereret til, at noget var gået galt i barndommen, og det stod tydeligvis ikke til diskussion.

Min naturlige skepsis gjorde at jeg blev nødt til at spørge: “Hvor ved du det fra?”, og når mine, iøvrigt vidunderlige medstuderende, tyssede på mig og bad mig om at acceptere, at “sådan er det”. Så kunne jeg mærke at jeg fik død fisk i øjnene. Jeg kunne mærke mine rynkede bryn og min zigzag-mund. Der var noget jeg ikke forstod…

Jeg forstår det stadig ikke, og jeg bliver nok aldrig en rigtig Body-sds’er – nok godt det samme.

Men der er ingen tvivl om at kroppen husker. Traumer der ligger langt tilbage, og måske er mentalt overstået, kan efterlade kraftige muskelspændinger – det oplever jeg ofte, og af og til er der faktisk en på min briks, der kniber en tåre. Men at sige præcis at det handler om mor eller far…, det kræver nok nogen overnaturlige evner, som jeg ikke lige kan finde frem.

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk