Jeg var inde og se alle de døde mennesker.. Det var på Panum Instituttet, og det var arbejdsrelateret. Jeg ville se fascierne i virkeligheden.

Under huden er muskler og sener dækket af fascier. En fascie et stærkt en væv, som omslutter alle muskler. Du kender det fra culottestegen hjemme på køkkenbordet. Den kan være dækket af en meget glat hinde. Den skal sørge for, at der ikke er friktion mellem musklerne når de arbejder.

Men fascierne er også inddelt i større grupper, som strækker sig over hele kroppen. På den måde er der forbindelse fra top til tå.

Når jeg fx. arbejder med en person i min klinik, så er det oftest fascierne jeg arbejder på. Hvis der kommer en der har hovedpine, migræne, ondt i nakken el.lign., så kan det virke underligt at jeg løsner Achillessener, fodsåler, lægge osv., men der er en god grund (se billede).

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk