Forleden sad jeg i hyggeligt selskab og talen faldt på træning. Der var en udbredt opfattelse af, at løbetræning kan være farlig. En af gæsternes bekendte var faldet om med hjertestop efter en løbetur, og var død. Tragisk historie og sikken et chok for familie og venner. Men det er altså ikke dermed afgjort at træning er farligt. Faktisk har man på Center for Metabolisme og Inflammation på Rigshospitalet dokumenteret, at de netop ikke kan dokumentere at det er farligt at løbe et marathon hver dag!! (jeg tror jeg springer over, men alligevel..).

Der sker ca. et dødsfald pr. 200.000 løbere, og der er som regel tale om hjertefejl, arvelige faktorer eller at man er i en tilstand, hvor man ikke lytter til sin krops signaler. Det er jo moderne ikke at lytte til sin krop når man er ved at gennemføre et halv- eller hel-marathon, triathlon o.lign. Det er ud fra devisen; “Kroppen skal bare gøre hvad jeg siger!”.

Hvis man får hjerte-flimmer/-smerte under en løbetur, så er det jo egentlig et signal fra kroppen om, at den gerne vil have fri. Det er ligesom at vride om på foden o.lign. Der ville du jo heller ikke løbe videre, vel..?

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk