Det bliver mere og mere spændende, hvad de finder ud af de forskere. Jeg bliver altid overrasket over kroppens sammenhænge, særligt vitaminernes betydning for vores velbefindende. Fx. kan ondt i lænden hænge sammen med D-vitaminmangel.. den så vi ikke lige komme .. (læs bare videre:)

Allergier, herunder diabetes (yes – du læste rigtigt), eksem og autisme (oh – yes, bare vent, men jeg er nok for tidligt ude), hænger sammen med D-vitaminmangel. Det er fordi, allergi hænger sammen med en dårligt fungerende tarm, og bl.a. D-vitaminet hjælper tarmen på plads. Det er jo godt nyt for dem, der lider af Chrons (utæt tyktarm), Colitis (irriteret tyktarm) og i det hele taget mennesker med lettere former for irriteret tyktarm. En irriteret tyktarm kan også give humørsvingninger..

D-vitamin er et fedtopløseligt hormon-vitamin, der (sjovt nok) bedst optages sammen med fedt. Det må gå galt, når vi er så fedtforskrækkede. Helt op til 91% af alle gravide mangler D-vitamin, og det kan resultere i at barnet får eksem, men også alt muligt andet godt – det vil fremtiden vise. Mennesker der har fået kolesterolsænkende medicin i længere tid, mangler også D-vitamin, og … jeg må hellere stoppe, for det er jo skruen uden ende..

Kropsterapi og Mindfulness København