Citatet kommer fra en ung kvinde der var til behandling i min klinik.

Du tager ca. 20.000 vejrtrækninger i døgnet. Kom ikke her og sig at vejrtrækningen kun har en ubetydelig effekt på, hvordan resten af kroppen fungerer!

For mig, som kropsterapeut fra Body-sds, er “korrekt” vejrtrækning nøglen til kroppens funktioner. Alene det faktum at indånding er forbundet til nervesystemets “kamp/flugt” afdeling, og udåndingen til “slap-af-og-fordøj-afdelingen”, burde få alle til at bruge lidt tid på at lære ordentlig vejrtrækning.

Jeg har haft “12-tals piger” på besøg, der begyndte at græde da jeg fik dem til at trække vejret ned i maven i stedet for i brystkassen. En pige troede hun gik i stykker da maven foldede sig ud for første gang i mange år.

Når du trækker vejret ind, skal vejrtræknings-musklen (diafragma), optimalt, skubbe tarmene ned så maven buler ud. Men vi lever i en tid, hvor de fleste lider under, hvad jeg kalder “flad mave-syndrom”. Når musklen ikke bliver brugt nok, så bliver den stiv og trækker kroppen skæv. Læg dertil at musklen er større – og hæfter længere ned på rygsøjlen – i højre side, og derfor forstærker det skæve træk! Diafragma skal være smidig, og skal strækkes både opad og nedad! “Hvordan?” spørger du.. Kontakt mig hvis du vil lære det.

Kropsterapi og mindfulness i midten af København

Hjemmeside: http://www.christianwinding.dk