En kollega har fået en klient med Parkinsons sygdom. Han spurgte om råd til, hvordan man kan behandle denne kroniske nervesygdom.

Jeg er efterhånden tilbøjelig til at svare: meditation til de fleste sygdomme. Jeg ved godt at så enkel er verden ikke, men:

Det har vist sig, at det jeg kalder “almindelig ombygning af hjernen” (læs: meditation), har givet fantastiske resultater på mange lidelser. Når du mediterer, lukker du ned for de dagligdags hjerneaktiviteter (arbejde, planlægning, selvkritik, fordømmelser osv.), og flytter ind i de områder af hjernen, der er opbygget af “grå substans”.

Grå substans er kendetegnet ved, i modsætning til den hvide substans, at indholde både nervecellelegemer og nervecelleudløbere. Hvid substans har kun udløbere. Når aktiviteten øges (aktiviteten kan ses som øget blodgennemstrømning) i den grå substans, så styrkes substansen. Der bliver simpelthen bygget flere celler.

Meditation har vist sig effektivt på mange områder bl.a. restitution, immunforsvar, visse psykiske lidelser, og det er kun begyndelsen. Der bliver forsket intenst på området. På spørgsmålet om hvorvidt man kan dæmpe/fjerne symptomer på div. nervesygdomme bl.a. Parkinsons, vil stadig være: meditation!

Læs et eksempel her:

Changing the Brain – Can Mindfulness Ease the Symptoms of Parkinson’s Disease?