Fjerde del af en følgeton om skulderen, og de problemer der kan være i området.

Infraspinatus sidder fast i den ene ende på skulderbladet, og den anden ende på overarmsknoglens top/bagside. Infraspinatus er med til at dreje armen udad/opad, dvs. samme bevægelse som en baghånd i tennis).

Rigtig mange mennesker sidder dagligt med armen fremme på musen, har korslagte arme, vrider en karklud, osv. osv. Altsammen noget der foregår med armen indadroteret foran kroppen, og dermed er Infraspinatus strukket ud.

Når den er strukket ud i lang tid (år?) så bliver den for lang, og så vil musklerne på forsiden af kroppen, der fører armen frem, justere ind og blive for korte. Overarmens ledhoved vil komme til at sidde trukket frem i leddet. Skuldrene vil sidde for langt fremme (kig dig selv i spejlet fra siden og se om ikke det også gælder dig.? Skulder og øre skal sidde på samme lodrette linie. (Ok, dit hoved kan sidde for langt fremme, og så gælder det ikke rigtig…)).

Smerter i forbindelse med ovennævnte kommer selvfølgelig fra selve musklen, men de kan også komme fra området foran på skulderen, gå ned i armen og af og til helt ned i hånden.

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk