Jeg kan godt føle mig lidt tung i r…. selvom jeg har vinger. Det er vinger der vokser med træning, men uanset hvor meget jeg træner, kommer jeg aldrig til at flyve! Vingerne er faktisk nogen ordenlige slamberter, som – i den ene ende sidder på ryghvirvlerne, korsbenet, hoftekanten, på det nederste af skulderbladet og på nogen af ribbenene. I den anden ende sidder de fast på overarmsknoglen lige ved siden af tilhæftningen fra den store brystmuskel.

Dens opgave er at trække armen ned, føre den ind til kroppen og dreje den indad.

Hvis den er for spændt (fx. overtrænet), så kan den hindre skulderens bevægelighed ved at trække armen og skulderbladet ned. På den måde kan den medvirke til afklemning af forskellige bløddele i skulderleddet. Da den sidder på lænd og korsben er den, pudsigt nok, ofte indblandet i lændesmerter.

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk