“Jeg skulle have bollet meget mere!” Ja undskyld, men det sagde Groucho Marx faktisk, da han i Dick Cavett show blev spurgt om, hvad han ville have gjort anderledes.

Mennesker der ligger på dødslejet og bliver spurgt om det samme, svarer alle sammen: “Jeg skulle have arbejdet meget mindre!”

Stress handler om at være i “orkanens øje”. Det betyder at være i flow med det man gør.  Ikke i andres flow. Da jeg var skolelærer arbejdede jeg i elevernes flow, i forældrenes- og i teamsamarbejdets flow, og i høj grad i Undervisningsministeriets flow, sjældent i mit eget. Det føltes så usundt at jeg holdt op. Jeg vil ikke ligge på dødslejet og sige: “Jeg skulle have arbejdet i mit eget flow!”

Forfatter Sanne Bjerg siger at kulturen er syg – ikke den stressede. Læs her:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kronik/vi-er-plaget-af-en-dyb-laengsel-efter-virkeligheden

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk