Inflammation er kroppens eget reparationsmateriale. Hvis du får en skade, så hæver stedet op med bl.a. inflammation, der skal bekæmpe evt. bakterier.

Men skaden kan være kommet af et stød, slag el.lign., og hvis du trykker på det, så ligner det jo lidt et nyt slag eller stød.

I min klinik for kropsterapi midt i København, ser jeg en del mennesker, der har masseret på en hævelse. Det lærte jeg også på skolen for Body-sds. Men nu skelner jeg mellem væske og inflammation. Væske kan fjernes, men inflammation skal have ro, men samtidig gode arbejdsbetingelser. For at hjælpe med det, kan jeg blødgøre området omkring inflammationen og, på den måde speede reparationsprocessen op.

Det er muligt at det inflammerede område skal “løftes”, så der kommer flow længere nede i vævet, bedre adgang for reparationsstoffer og bedre bortskaffelse af affaldsstoffer.

Jeg bruger bl.a. massageteknikker der løfter vævet, men jeg bruger også kinesiotape, der løfter lidt i huden ovenover skaden, og på den måde skaber “ventilation” i området.

Kropsterapeut og Mindfulnessinstruktør http://www.christianwinding.dk