Er du et ”binyremenneske” (med en stor adrenalinproduktion) som altid styrter rundt og overkommer en masse, men egentlig ikke mærker, om du er træt?

Tager du dig altid sammen og fortsætter, selv om kroppen fortæller, at du skal stoppe op, kigge ud i luften og mærke din storetå? Så skal du være opmærksom på, at du måske kommer til at brænde dine lys af i begge ender.

Så er du sikkert stresspåvirket. Når du er stresset, trækker blodårene sig sammen, så blodet kan løbe hurtigere. Fedtsyrer frigives fra leveren, da den tror at du skal bruge energi til at løbe fra en bjørn (det skal du sandsynligvis ikke, og fedtsyrerne sætter sig i blodårene..). Der bliver lukket for blodtilførsel til mave og tarm fordi kroppen ikke vil bruge energi på at fordøje når du har med bjørne at gøre, og du begynder at spise anderledes (mere eller mindre mad, hurtige fix), og toiletbesøg, som normalt ligger i fast rytme, bliver forstyrret.

Adrenalinet sørger for at musklerne er sammentrukket og kampklar, men når bjørnen ikke kommer og musklerne kun bliver brugt til at poste på Face Book, så spænder de op og du får ondt. Senere kommer skaderne.

Det hele sker fordi du “er oppe i hovedet”. Meditation, Mindfulness og aktiviteter, hvor du kommer ud af hovedet og ned i kroppen hjælper på tilstanden. Kropsterapi og dybgående massage er til for at få dine tanker til at standse for en tid, for at mærke hvad der sker i storetåen (og andre steder).