En overset rygøvelse

Jeg bliver lige overrasket hver gang en klient siger “Det er da ikke så godt at bøje ryggen bagover”!

Hvorfor ikke?

Det kunne godt være et motto for mig: “Hvis vorherre, har gjort det muligt at bøje ryggen bagover, jamen – så er det da for fa’en meningen”! Jeg mener, hvis vi skulle kunne bøje knæ og albuer den “anden vej”, så var vi da blevet skabt sådan at det kunne lade sig gøre.

Som kropsterapeut oplever jeg et væld af rygproblemer og de fleste kan, i store træk, løses ved at bøje ryggen bagover (se billede). Det er ovenikøbet den eneste øvelse man får udleveret når man har discusprolaps (McKenzie-øvelsen).

Løft overkroppen, som vist, uden at løfte hofte/bækken fra gulvet. OBS: Hav fokus på at slappe af i både ryg og mave. Hvis det spænder for meget i ryggen, kan du ligge på albuerne. Gør det dagligt i ca. 3-5 min., indtil du får en fornemmelse af behagelighed. Hvis der er en fornemmelse af afklemning, eller endda smerter, så tal med en specialist først.

Kropsterapi midt i København K.

Gå til min hjemmeside her: http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut fra Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Dyb afspænding og behandling af skader

Efter en behandling er der ret mange der siger “jeg har ikke har været så afslappet i mange år”!

En stor del af hemmeligheden er vejrtrækningen. De fleste trækker vejret som om de er i krig – de ved bare ikke.

Det kan jeg hjælpe med. Jeg er uddannet kropsterapeut fra Body-sds, samt mindfulnessinstruktør.

Se den lille film fra klinikken: https://www.youtube.com/watch?v=eexWtSvWS7g

Kropsterapi og mindfulness i midten af København.

Tryk her og gå til min hjemmeside: http://www.christianwinding.dk

Giv en dyb afspænding i julegave

Hvis du selv har prøvet kropsterapi, så ved du hvordan det kan virke. Du kan give et gavekort i julegave til en der trænger.

Jeg har klinik midt i København, bag Det Kongelige Teater, og som terapeut med baggrund i bl.a. Body-sds, og som mindfulnessinstruktør, møder jeg, hver dag mennesker, der har opgivet at få fjernet deres skader i det etablerede system.

Kontakt mig for at købe et gavekort.

En virkelig god gave

Måske kender du en, der virkelig trænger til at få løsnet kroppen og få vejrtrækningen helt ned fødderne igen?

Giv et gavekort til en du holder af. Det er en virkelig god gave. 

Dyb massage og afspænding,  behandling af skader, smerter o.lign.

Se en lille film her:

https://www.youtube.com/channel/UCyFnkGpJRPdub7VLaUgA46w

Kropsterapi København

http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Forfoden klapper i

Der kom en i min klinik, der havde ondt foran på højre skinneben – altså på den bløde del af skinnebenet. Han er løber, så det var vigtigt for ham at få det i orden. Jeg bad ham om at gå frem og tilbage på hælene og nu viste det sig at han ikke kunne holde højre forfod oppe når han gik på hælene.

Når det er tilfældet, så er er en sandsynlighed for at nerverne, der kommer ud fra de nederste to ryghvirvler, er klemt. Jeg løsnede hvirvlerne og så kunne han pludselig holde forfoden oppe ved hælegang.

Ved sådan en låsning i ryggen er der en risiko for at forfoden “klapper” for hurtigt ned mod underlaget ved landing. Det kan skabe overanstrengelse i den forreste muskel på skinnebenet, og dermed inflammation. Nu venter jeg spændt på at høre fra ham, om det har hjulpet.

Kropsterapi København

http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Mediter for andres skyld

“Jeg mediterer for andres skyld”! Det lyder lidt søgt, men det er faktisk sådan det også er. Der var engang, hvor mine tanker flakkede, hvis emnet vi talte om ikke virkede interessant nok. Virkelig ikke et særlig sympatisk personlighedstræk.

Jeg vidste det godt, så der kom et tidspunkt hvor jeg ville ændre på det. Både for min egen skyld, men i høj grad også for andres. Jeg begyndte at meditere intensivt og det virkede!

Meditation bygger hjernen om!  Hjernen bliver uhyggelig god til det man bruger den til, og hvis man bruger den til at være mere “tilstede”, så bliver den god til det.

Kropsterapi København

http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Mandags-ombygning af hjernen

Meditation er faktisk en “ombygning af hjernen”. Det kræver en daglig indsats at få bygget om, men indsatsen behøver ikke at være længere end 5-10 minutter. På en hjernescanning kan man se ændringer af hjernen allerede efter 5-6 ugers forløb.

Vi mediterer hver mandag kl. 17.00 – 18.00 her i klinikken. Du er altid velkommen til at være med.

Kropsterapi København

http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Fra svang til nakkespænding

En af mine venner, som er akupunktør, fortalte at han kan fjerne hovedpine ved at massere achilles-senerne. Det lyder jo forjættende, men mange vil mene at det er humbug.

Nu viser forskningen i fascievævet (kraftoverførende bindevæv), at der er en klar forbindelse fra svangsenen og hælen, op langs bagsiden af benene, videre op gennem sener i balderne, over de lange rygstrækkere og helt op til nakken.

Det forklarer hvorfor jeg kan påvirke nakkespændinger ved, alene at løsne lægge og balder.

Kropsterapi København

https://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Angst, stress og lignende

Der kommer mange, i klinikken, med stress, angst og lignende symptomer. Nervesystemet kører i højeste gear og både tanker, stakåndethed og høj puls er med til at holde humøret nede.

Jeg starter altid behandlingen ved nakken, hvor jeg, med forskellige teknikker, kan påvirke nervesystemet. Hver gang oplever jeg hvordan kroppen på briksen, efter kort tid falder til ro.

Det er en meget tilfredsstillende oplevelse, hvor mit ego bliver boostet lidt unødvendigt. I virkeligheden kan alle lære at styre deres nervesystem, herunder puls og blodtryk. Det fandt bl.a. yogi’erne ud af for længe, længe siden.

I klinikken kan jeg rådgive om, hvad du skal gøre. Det kræver kun en daglig indsats.

Kropsterapi København

http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør

Har du travlt?

Er du nogensinde gået forbi en person der sad på en bænk, og så strejfede tanken dig: “Sidder han der og fiser den af?”

Og ja – Meditation: hvorfor sidder jeg her og fiser den af? Jo – det er netop det, der er kernen: at lave ingenting, og samtidig observere hvad der sker i hovedet.

Eckart Tolle sagde det så morsomt: “Videnskabeligt bliver vi mennesker kaldt Human Beings, men vi opfører os som om at vi hedder Human Doings!”

Kom og vær med til at meditere. Hver mandag kl. 17.00 – 18.00

Kropsterapi København

http://www.christianwinding.dk

Kropsterapeut udd.v. Body-sds, Mindfulnessinstruktør