Det er næsten noget sludder, knæsmerter kan ikke altid mærkes i nakken, men det er ikke ualmindeligt.

Mange mennesker med ondt i knæet har tidligere haft smerter og ømhed i lænden/ryggen eller skulderen og nakken.

Jeg vil vove at påstå, at du altid bærer tasken på den samme skulder. Kroppen bliver skæv, og musklerne i den ene side skal arbejde mere end i den anden.

Tvivler du? Læg dig på ryggen, på gulvet og slap af et øjeblik. Kig så ned af dig selv. Falder din ene fod mere ud til siden end den anden?

Det gør den sandsynligvis, og det skyldes en større spænding i den ene side, end i den anden.

Det kan en behandler mærke helt op i nakken.

Det kan også skyldes uens benlængde, overbelastning, eller at man altid starter for grønt lys – til fods eller på cykel, med det samme ben – det dominerende ben. Du har også et favoritben du står på når du har en hyggelig samtale med en ven eller kollega.

 

Når kroppen bliver skævt belastet i dagligdagen, vil musklerne i den ene side tage over, og i den anden side vil de svækkes. Knæene bliver belastet skævt.

Ømheden gør dig nervøs for, at det skal blive værre, og nervøsiteten får dig til at spænde uhensigtsmæssigt andre steder i kroppen – men det er en anden historie.

Det kan godt være at jeg kan ordne det, men det kommer igen, hvis ikke du ændrer noget ved dine arbejdsgange og bevægelses-vaner.

Heldigvis er det sådan her: Det starter med at du bringer opmærksomhed på problemet, og så vil du, og din krop efterhånden ændre bevægelsesmønster helt af sig selv – tro på det!