Det er jo ikke fordi, at fodboldspillere er kendt for at være smidige. Dem jeg har haft i klinikken, har mest af alt mindet om træ. Når jeg spørger dem: “Kan du nå dine tæer med fingrene, hvis du bøjer dig ned med strakte ben?” Og så er det at man skal være profesionel og lade være med at grine. De fleste fodboldspillere her i klinikken kan – med lidt støn og pust – klø sig lige under knæskallerne.

Og så er der Ryan Giggs.. Giggs spillede for Manchester U. til han var langt over pensionsalderen – stort set uden skader! Og hvad er så hemmeligheden? Han laver yoga! Yogaen gør det som ingen anden træningsform gør: den trækker muskelfibrene fra hindanden. Yogaen hjælper musklerne til at finde deres normale tilstand (tonus), i stedet for at være alt fra let, til meget sammentrukket.

Når man er profesionel idrætsudøver, er man under konstant mentalt pres, fordi man skal levere resultater. Det psykiske pres får musklerne til at trække sig sammen, og hvis de er sammentrukket, så kan de ikke restituere, og skaderne kommer.

Manchester U.´s træner har indført tvangs-yoga på holdet, for han er nemlig ikke helt dum.

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk