Hvis jeg så dig i slutningen af dagen foran computeren, hvad ville jeg så få at se? En sammenfaldet ryg? Hovedet for langt fremme? Skuldrene for højt oppe? Det er sikkert ikke helt forkert gættet.

Hvad er egentlig en korrekt arbejdsstilling? Lårene skal hælde skråt nedad, for at ryggen kan rettes op. Underarmene skal være under vandret. Hvis de er over vandret, vil du automatisk trække skuldrene op om ørene. Computerskærmen skal være i øjenhøjde, ellers hælder hovedet fremad. Hovedet skal balancere som en badebold på en vandoverflade, ellers bliver det for tungt, og de muskler der holder hovedet, kommer på overarbejde. Og så skal du trække vejret helt ned i maven!

Når ryg, skulder og nakkemuskulatur er fixeret hver dag i timevis, og kun bliver bevæget indenfor et meget lille bevægeområde, så begynder musklerne at brænde. Symptomerne kan – over år – blive kroniske, og så vil smertesignalerne holde op, for hjernen gider ikke blive ved med at gøre opmærskom på at du skal gøre noget ved det. 

Du stivner, kalker til og  ændrer holdning – til en uhensigtsmæssig holdning, som belaster kroppen yderligere osv. osv.

Du kan gøre noget ved det, og det vil din krop være taknemmelig for.

Gå til min hjemmeside og bestil en tid. Du kan også købe et gavekort og give det i julegave..

Mindfulnesskursus starter d. 26. januar 2016.

Kropsterapi og Mindfulness i København