Det er da noget af en påstand, men tænk lige over det.. uden at bruge ord. Vores sprogcenter er en fremragende værktøjskasse når vi skal kommunikere med omverdenen, eller forklare noget for os selv eller andre.

Når vi forklarer noget, så kommer vi det på hylder og i kasser i hjernen og dermed er bolden lagt død. Nysgerrigheden er væk.

Værktøjskassen, sprogcentret er ikke særlig stort, men det har sandsynligvis overtaget styringen med dit liv. Alt skal forklares. Der skal helst ikke være noget der virker for fremmed for os, for det skaber utryghed.

Du bruger sproget når du får en selvkritisk tanke, fx: “Hvorfor er jeg sådan en idiot?” Derefter går tankemønsteret ud på at forklare hvorfor du er en idiot: “Nåh, det er fordi jeg aldrig kan finde ud af at…!” osv.

I virkeligheden prøver du at forklare ved at afvikle den negative tanke med en negativ tanke. Interessant… ik’?

Vi har alle sammen svært ved bare at registrere handlinger, oplevelser og reaktionerne i os selv, som de er. Og ovenikøbet registrere dem med nysgerrighed og interesse.

Prøv at registrere dine tanker (hvad er det for en slags tanke jeg har nu..?) – uden at vurdere dem, men bare sådan – nysgerrigt..

Verdens bedste guidede  meditationer med Mark Williams:

Deeper Mindfulness: The New Way to Rediscover Calm in a Chaotic World

Kropsterapi og Mindfulness København