For et par år siden så jeg et indslag i TV-avisen om “Senior-fitness”. Plejehjemsbeboere, der behøvede hjælp til at få dagen til at fungere, blev gennet op på en spinning-cykel el.lign., og hejlet igennem. De fik i den grad sved på panden. Efter en periode kunne de flytte hjem i egen bolig! En af deltagerne stod og klippede hæk og udtalte: “Det troede jeg aldrig at jeg skulle komme til igen”.

En stor del, muligvis alle vores livsstilssygdomme, ville sandsynligvis ikke eksistere, hvis vi trænede i 1,5 time om dagen. Det ved Chris MacDonald noget om.

I Politiken Søndag skrev Chris MacDonald at “Det ekstreme er blevet normalt”. Han siger at når  man nævner at alle burde træne i 1,5 time om dagen, så stejler de fleste og siger Nix – det er unormalt. Det er alt for ekstremt! Chris M. undrer sig i kronikken og siger: “Er det ekstremt at være fysisk inaktiv i 22,5 timer, og fysisk aktiv i 1,5?”

Joeh, det ekstreme er blevet normalt. Alt for mange er fysisk inaktive i helt op til 24 timer i døgnet. Det er eddermame ekstremt!

Kropsterapi og Mindfulness København

www.christianwinding.dk