Om du vil have en god dag i morgen…?

Dumt spørgsmål, vil du sige. Det er let at svare på. Men er det let at få en god dag i morgen? Og alle de andre dage?

Din hjerne er indrettet sådan at, hvis du oplever noget godt, så bidrager det til en god dag. Hvis der er nogen der gør noget godt for dig, så bliver du glad og kan måske mærke det resten af dagen.

Hvis der er en idiot på arbejdet der irriterer dig, eller din cykel er stjålet, så er det med til at ødelægge dagen.

Det jeg prøver at fortælle dig er, at dit sind er som en hund i et spil kegler.. eller en spurv i stormvejr. Hvis det blæser den rigtige vej, så kommer du det rigtige sted hen – men det er jo ikke sikkert at vinden går mod palmestrande! 

Du har ikke et stabilt sind!

Så længe du lader det være op til omstændighederne om du er glad, lykkelig, vred eller ked, så kan det gå grueligt galt.

Hvis du vil være lykkelig, men overlader ansvaret til omstændigheder: mennesker, penge eller gode hændelser (altså hændelser der passer ind i dit kram), så er der en sandsynlighed for at dit lykkelige liv ikke findes.

Det er ikke nogens skyld at du blev vred! Ligesom at det ikke er den gode vittigheds skyld at du griner. Det er dine tankers skyld!

Mennesker træner deres kroppe i centre og på landevejen. Men hvem træner sin hjerne? Alt for mange har hovedet fyldt med tanker, der ødelægger deres liv. Men kan de lære at tænke – at de tænker…?

JA! Meditation er træning af hjernen, det er hårdt arbejde. Jeg plejer at kalde det “mentale armbøjninger”.  At øve sig i kunsten at observere tankerne, er hele hemmeligheden. At katalogisere tankerne og se dem som det de er – tanker, og til sidst erkende, at tanker er ikke sandheder – tanker findes ikke – det er ideen med meditation!

Tanker er ord, og ord er et redskab for kommunikation – intet andet. Problemet er bare, at ordene har overtaget styringen af dit liv!

Prøv det her: Hver gang du opdager at du har en negativ tanke, eller i det mindste en tanke der ikke bidrager med noget som helst konstruktivt – nærmest tværtimod, så skal du registrere det. Intet andet. Du behøver ikke at gøre noget; ærge dig over tanken eller prøve at ændre den. Når du bliver opmærksom på den slags tanker, så kommer ændringen af sig selv.

God fornøjelse!